torsdag 26 mars 2015

Träningsstart efter sjukdom, var drar man gränsen? Intervju med sjuksyster Anna

Det växer i vårrabatten....  :)

Så har man då legat deckad igen.... 7 dagars bortavaro.
De har pratats löpning på TV, i tidningar, folk springer ikapp brottslingar. Man blir ju till å med sugen att börja jaga snattare! ;)

Har fått riktig medicin från läkare nu iaf som förmodligen ska hålla bacillerna borta.

Passar på att göra en intervju med min storesyster Anna som även är Sjuksköterska och Ambulanssjuksköterska. 
Storesyster Anna ger svar på tal

Finns det något mer än feber, halsont och puls man kan gå efter för att veta när man kan börja träna igen?

Det är svårt att veta exakt när man kan börja träna lätt igen, men rent generellt kan man säga att man ska ha varit feberfri lika många dagar som man legat däckad i feber. Börja Lugnt och utvärdera dagen efter hur kroppen mår.

Varför insjuknar många igen inom loppet av ett par veckor efter man insjuknat första tillfället?

Immunförsvaret (krigarna) är fortfarande försvagat och är mycket känsligt för virusinfektioner första tiden.

Vilka grönsaker och frukter ska man hålla sig till om man vill hålla sig frisk?

Grönsaker överlag. Men främst blåbär, granatäpple, apelsin, morötter och broccoli är bra.
Håll dig till fisk och skippa alkoholen. Gör man maten själv och inte äter halvfabrikat håller man näringsintaget högre. 

Grönsaker med!

Har du hållit dig frisk i vinter?

Jag har faktiskt varit sjuk, och det är svårt att undvika helt när man har barn.

Tackar Anna allra ödmjukast för några svar på några frågor i ämnet vinterförkylningar :)




Jag får väl äta en massa frukt då :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar